+40 759 085 530

office [at] zapcar.ro

Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal (GDPR)

Ultima actualizare: 31 martie 2020


Pentru a utiliza serviciile ZAP CAR RIDESHARING S.A., unele dintre datele dumneavoastră personale vor trebui procesate. Când instalați și utilizați aplicația ZAP CAR, sunteți de acord cu Termenii și condițiile generale pentru colectarea și procesarea datelor dumneavoastră., astfel cum se specifică la art. 6 din Regulamentul general privind protecția datelor.


Datele colectate și procesate includ:

- Numele,prenumele adresa de E-mail, numărul de telefon, locul de reședință

- Rutele de geolocalizare

- Informații despre vehicule (talon înmatriculare,fotografie auto,tip autovehicul , culoare, numărul de înmatriculare)

- Fotografie, permis conducere , documente de identitate și atestate profesionale

- Date despre condamnări și infracțiuni penale.

- Datele financiare ale furnizării serviciilor de transport nu sunt considerate personale deoarece șoferii sau persoanele juridice furnizează servicii în cadrul activităților economice și profesionale.


Procesăm datele cu caracter personal în scopul:

- Conectarea cu pasagerii

- Pentru a vă ajuta să vă deplasați cât mai eficient

- Servicii de înaltă calitate

- Recomandări despre cele mai eficiente rute pentru călătoriile dvs.

- Ajutarea pasagerilor să-și recunoască vehiculul comandat

- Furnizarea de servicii sigure și fiabile

- A vă oferi o imagine de ansamblu asupra activitătiilor dumneavoastră


Cu cine sunt partajate datele?

Datele dvs. (nume, vehicul, geolocalizare, fotografie și număr de telefon în unele țări) sunt dezvăluite numai pasagerilor ale căror comenzi le-ați acceptat. După încheierea călătoriei, doar numele dvs., iar în unele țări, numărul de telefon va rămâne vizibil timp de 24 de ore, în cazul în care este necesar să rezolvați probleme cum ar fi returnarea unui articol pierdut. În funcție de țară, pasagerii pot vedea și datele personale ale șoferului (de exemplu, numele, codul de înmatriculare a afacerii, numărul de înmatriculare a mașinii) în chitanță.


Datele despre feedback-ul și ratingul pe care îl acordați pasagerilor nu sunt dezvăluite. Pentru a obține mai multe detalii despre procesarea datelor dvs. personale, vă rugăm să consultați Politica de confidențialitate pentru șoferi.


1. Operatori de transport autorizati, prin intermediul aplicatiei ZAP CAR, atunci cand solicitati efectuarea unei curse;

2. Contabili, auditori, alți consultanți profesionali, ce vor fi obligați prin lege sau prin contractul încheiat să păstreze confidențialitatea datelor dumneavoastră.

3. Autorități publice din orice domeniu, centrale sau locale, atat din România, cat si din străinătate, ce vor prelucra datele furnizate la la cererea acestora sau din inițiativa noastră, în acord cu legislația aplicabilă (spre exemplu: ANAF, organe de cercetare penala etc.);

4. Instanta compententa România sau din alt stat , in eventualitatea unei dispute, în măsura necesară pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept al Companiei;

5. Persoane juridice cu care ZAP CAR RIDESHARING S.A. se afla in în relații contractuale, fiind obligați prin lege sau prin contractul încheiat să respecte confidențialitatea datelor dumneavoastră, sau fiind necesara divulgarea datelor dumneavoastra in virtutea responsabilitatilor dumneavoastra in cadrul aplicației ZAP CAR, cum ar fi servicii de curierat, telecomunicații, IT, plăți, arhivare, servicii aferente asistenței pentru clienți;

6. Parteneri de afaceri, investitori, cesionari (actual sau potențial) pentru a facilita tranzacțiile cu active comerciale (care pot include o fuziune, achiziție, datorie sau vânzare de bunuri)


Transferul datelor dumneavoastră

În prezent, datele dumneavoastra personale sunt prelucrate in Romania/Uniunii Europene. Vă aducem la cunoștință faptul ca, la acest moment,ZAP CAR RIDESHARING S.A. nu transfera și nu intenționează transfere datele dumneavoastră cu caracter personal sau o parte dintre aceastea către alte companii, organizaţii sau persoane din state terţe.


In eventualitatea unui astfel de transfer, vă vom transmite în prealabil o nouă notă de informare cu privire la aceasta.


Durata de stocare a datelor dumneavoastra

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi pastrate de ZAP CAR RIDESHARING S.A. , pe durata necesara atingerii scopurilor de prelucrare indicate mai sus, cu respectarea prevederile legale aplicabile legislatiei specifice în materia obligațiilor fiscale, a raporturilor de antifraudă, precum si obligatiile legale privind arhivarea.


În realizarea scopurilor indicate in prezenta Politica de confidentialitate, ZAP CAR RIDESHARING S.A. are calitatea de operator de date cu caracter personal, iar mai jos regasiți mai multe informații cu privire la identitatea și datele noastre de contact:

Sediu: strada Smârdan Nr. 18, Etaj 2, Ap. 32A , sectorul 3, 030075 Bucureşti

Numar de inregistrare la ONRC: J40/11177/2019

Cod unic de inregistrare: RO41556055

Adresă de e-mail: office@zapcar.ro


Cel mai simplu mod de a ne contacta este să trimiteți un e-mail la contact@zapcar.ro sau să scrieți la adresele de mai sus.


Contactează-ne